Cum funcționează asigurările pe care le ai la dispoziție la firmele de rent a car

În momentul în care închiriezi o mașină trebuie să știi că asigurarea auto pe care ți-o pune la dispoziție firma de închiriat nu funcționează la fel ca o asigurare obișnuită. Legislația în ceea ce privește asigurările la mașinile închiriate este la fel peste tot în lume și vom vedea care sunt diferențele în rândurile ce urmează.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ASIGURĂRILE LA O FIRMĂ DE RENT A CAR

Mașinile de închiriat au un pachet de bază care conține trei tipuri de asigurări: asigurare parțială în caz de coliziune, asigurare de furt și asigurare de răspundere civilă. Înainte de a închiria o mașină trebuie să citiți cu atenție contractul și să cunoașteți tipurile de asigurare pe care le are mașina dumneavoastră.

CE ÎNSEAMNĂ CELE TREI TIPURI DE ASIGURĂRI

1. Asigurarea parțială în caz de coliziune

Asigurarea parțială de coliziune funcționează în cazul în care mașina pe care ați închiriat-o suferă daune la nivel de caroserie. În funcție de avaria pe care o va avea mașina și care va fi stabilită de autorități, clientul poate suporta plăți extra cu valori cuprinse între 500 și chiar 3.500 de euro.

2. Asigurarea de furt

Așa cum îi spune și numele, este o asigurare realizată în cazul nefericit în care mașina pe care ați închiriat-o a fost furată. Plata în asemenea situație variază între 600 de euro și 4000 de euro, în funcție de automobil.

3. Asigurarea de răspundere civilă

Va fi folosită în cazul în care loviți cu mașina închiriată o persoană sau dacă produceți diferite pagube cu aceasta. Cele mai bune prețuri de pe piață la modele BMW. Verifică lista și rezervă o mașină

Este foarte important să verificați întotdeauna asigurarea mașinii pe care o închiriați înainte să plecați din sediul firmei de închiriat pentru a nu avea probleme. Află mai multe despre asigurarile puse la dispoziție de firmele de rent a car